top of page

Edwin Klaasen en Bart Cales gaan samen de uitdaging aan en openen binnenkort een nieuwe bakkerij.

Bijgewerkt op: 11 okt. 2021


 

Ambacht overdragen en eerlijk puur brood bakken; dat is waar Broodheeren voor staat. Er moet meer waardering en respect komen voor brood. Dat vinden bakker en ondernemer Edwin Klaasen en zijn compagnon Bart Cales. Samen openen zij deze zomer Broodheeren, een bakkerij en onafhankelijk kenniscentrum in Raamsdonksveer.


Het coronajaar was voor Edwin Klaasen, net als voor velen, een jaar van ‘overleven’. Buiten dat hij als een van de eersten in Nederland werd geveld door het COVID-19 virus, was het afgelopen jaar ook zakelijk zwaar. Edwin was met de productie van zijn broden sterk afhankelijk van de horeca. Door de verschillende lockdowns viel het grootste deel van zijn afzetmarkt weg.

Tijdens de eerste lockdown kon Edwin niet meer leveren aan de horeca, maar Edwin zou Edwin niet zijn als hij bij de pakken neer ging zitten. Hij besloot een recept tevoorschijn te halen voor gevulde koeken en begon met bakken. Inmiddels zijn de koeken ontzettend populair en worden ze veelvuldig via degevuldekoek.nl besteld en thuisbezorgd. De gevulde koek was snel succesvol, maar omdat alle andere werkzaamheden stil lagen, bleef er nog veel tijd over. Daarom besloot Edwin in juli zijn onderneming en carrière eens goed onder de loep te nemen. “Doordat alles tot stilstand was gekomen, had ik tijd voor vragen als: Waar word ik nou echt blij van? Uiteindelijk besloot ik het gewoon te doen, een eigen bakkerij beginnen.” Edwin wil een frisse start maken. “Het idee voor een eigen bakkerij spookte al drie jaar door mijn hoofd,” vertelt hij. Daarom verkocht hij zijn oude bedrijf en startte hij Broodheeren samen met compagnon Bart Cales. Ook is het kantoor inmiddels bezet door twee Brooddames. "Deze dames komen na wat ik beloofd heb" is een gevleugelde uitspraak van Edwin. Hiermee is het team van Broodheeren voorlopig compleet en kunnen ze niet wachten om een vliegende start te maken. Inmiddels zijn de werkzaamheden in het nieuwe pand in Raamsdonksveer in volle gang en krijgt de bakkerij steeds meer gestalte... het schoonmaakwerk, de muren en vloeren zijn inmiddels gedaan, de komende weken wordt de bakkerij en het kenniscentrum ingericht!
Met hun nieuwe merk Broodheeren en een eigen bakkerij willen Edwin en Bart direct samenwerken met chefs. Edwin: “Als er vraag is naar een bepaald brood of een bepaalde desemcultuur dan gaan wij het maken. Het is heel belangrijk om goed te luisteren naar de markt en de taal en wensen van chefs goed te begrijpen.”

Chefs, thuisbakkers en andere geïnteresseerden zijn altijd welkom om langs te komen in de bakkerij in Raamsdonksveer, om eens een dag mee te draaien en te leren bakken. Edwin: “In een échte bakken met de handjes in het deeg.” Edwin wil van de locatie in Raamsdonksveer een kenniscentrum maken waar iedereen zich welkom voelt om te leren en informatie en inspiratie uit te wisselen. De gedachte bij Broodheeren is dat de producten niet alleen bestemd zijn voor de horeca, maar dat ze ook juist verkocht moeten worden verkocht in delicatessenwinkels en speciaalzaken. Edwin: “Dit jaar zijn consumenten gewend geraakt aan horecakwaliteit voor thuis. Dat biedt kansen voor ons, als broodbakkers.” “Ik wil dat brood het respect krijgt dat het verdient. Steeds meer horecaondernemers en chefs zijn bewust van het mooie proces van broodbakken en de manier waarop smaken van desem een menu kunnen complementeren. Het is mooi om te zien dat de horeca zijn gasten opvoedt over brood en er steeds meer waardering komt voor het ambacht."

bottom of page