WORKSHOP BROOD BAKKEN
Wil je graag een mooi en goed gerezen zuurdesembrood leren bakken? Of krokante baguette, smeuïge focaccia en zijdezachte ciabatta? Wij gaan je helpen.
Je leert bij ons het brood-bak-proces begrijpen en beheersen, waardoor je brood beter, smakelijker en luchtiger wordt. Je maakt dus niet alleen een recept maar je leert ook wat er mis kan gaan en hoe je dat kunt oplossen.

CURSUS DATA
3 uur
10:00 / 13:00 / 19:00
Raamsdonkveer
€ 117,-




TECHNIEK
Leer het proces begrijpen
en beheersen
WETENSCHAP
Inzichtgevende theorie
en tests
PROEVERIJEN
Blind proeven om een contantere en hogere kwaliteit

• Praktijk: zelf Franse baguette maken
• Praktijk: zelf Italiaanse ciabatta maken
• Praktijk: zelf Italiaanse focaccia maken
• Theorie: hoe krijg je smakelijk en goed gerezen brood?
• Theorie: lange (on)gekoelde rijsprocessen met gistdeeg
• Theorie: gluten, stomen, kneden & bakken
Programma
Baguette, Ciabatta & Focacia

• Praktijk: zelf zuurdesem vloerbrood maken met rogge volkorenmeel
• Praktijk: zelf krokante zuurdesem bollen maken met tarwebloem
• Praktijk: zelf kneden, opbollen, rijzen, modelleren & bakken
• Theorie: zuurdesem maken, bewaren & verwerken
• Theorie: hoe krijg je smakelijk en goed gerezen brood?
• Theorie: gluten, stomen, kneden, bakken & het rijsproces
Programma
Zuurdesem
Traditioneel & Balans
Fermentatie & Onvoorspelbaarheid



Sourdough is Slow food. Making it takes time, attention and love.

• Een ochtend, middag of avond brood leren bakken van Edwin Klaasen• Verder leren is mogelijk met de tweedaagse broodcursus
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen• Je gaat al snel zelf aan de slag met deeg• Voor hobby-bakkers
SAMENVATTING
ONLINE BROOD CURSUS
Liever geen fysieke cursus? Dan kan je ook een online cursus volgen van Edwin Klaasen. Je leert het hele bakproces begrijpen door informatieve praktijk video's en theorie video's. Wij werken samen met Cooking Academy. Deze online cursus onderwijzen je in wetenschap en techniek .
Cooking Academy.nl
Klik hier voor een
Ik bak geweldig, jij trouwens ook!
Ik bak geweldig, jij trouwens ook staat voor authenticiteit, trots en inspiratie. Edwin Klaasen; ''Ik ben trots dat ik bakker ben. Ik wil mijn kennis delen. En als ik daardoor het beste in jou naar boven kan halen of je kan inspireren, maat me dat gelukkig.'' Eerste druk 2013. Het boek is verkrijgbaar bij de betere boekwinkel of via bol.com

BAKBOEK

[Fr.], m. (-s),Restaurateur iemand die een restaurant houdt.
[Fr., van Lat. caput = hoofd] Chef de cuisine, keukenchef;
Oefende, heeft geoefend. (w.g.) door geregelde herhaling bekwaam maken, vaardigheid doen verkrijgen:


ZAKELIJK
Al jaren is Edwin Klaasen gastdocent aan de Cas Spijkers academie. Tegenwoordig komen de leerlingen naar onze bakkerij te Raamsdonkveer voor broodlessen. Naast het verzorgen van gastlessen aan studenten is het ook mogelijk om je eigen (sous) chef of je gehele team de fijne kneepjes van het broodbakken bij te brengen of meer de verdieping in te gaan over het fermentatie proces van zuurdesem. Dit kan vanaf 10 personen in onze bakkerij. Wil je meer info? Neem dan contact op met Broodheeren! info@broodheeren.nl