WORKSHOP BROOD BAKKEN
Wil je graag een mooi en goed gerezen zuurdesembrood leren bakken? Of krokante baguette, smeuïge focaccia en zijdezachte ciabatta? Wij gaan je helpen.
Je leert bij ons het brood-bak-proces begrijpen en beheersen, waardoor je brood beter, smakelijker en luchtiger wordt. Je maakt dus niet alleen een recept maar je leert ook wat er mis kan gaan en hoe je dat kunt oplossen.

CURSUS DATA
3 uur
10:00 / 13:00 / 19:00
Raamsdonkveer
€ 89,-

1/1
TECHNIEK
Leer het proces begrijpen
en beheersen
WETENSCHAP
Inzichtgevende theorie
en tests
PROEVERIJEN
Blind proeven om een contantere en hogere kwaliteit

• Praktijk: zelf Franse baguette maken
• Praktijk: zelf Italiaanse ciabatta maken
• Praktijk: zelf Italiaanse focaccia maken
• Theorie: hoe krijg je smakelijk en goed gerezen brood?
• Theorie: lange (on)gekoelde rijsprocessen met gistdeeg
• Theorie: gluten, stomen, kneden & bakken
Programma
Baguette, Ciabatta & Focacia

• Praktijk: zelf zuurdesem vloerbrood maken met rogge volkorenmeel
• Praktijk: zelf krokante zuurdesem bollen maken met tarwebloem
• Praktijk: zelf kneden, opbollen, rijzen, modelleren & bakken
• Theorie: zuurdesem maken, bewaren & verwerken
• Theorie: hoe krijg je smakelijk en goed gerezen brood?
• Theorie: gluten, stomen, kneden, bakken & het rijsproces
Programma
Zuurdesem
Traditioneel & Balans
Fermentatie & Onvoorspelbaarheid
Klik & Beleef
Klik & Beleef
Klik & Beleef
Sourdough is Slow food. Making it takes time, attention and love.

• Een ochtend, middag of avond brood leren bakken van Edwin Klaasen• Verder leren is mogelijk met de tweedaagse broodcursus
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen• Je gaat al snel zelf aan de slag met deeg• Voor hobby-bakkers
SAMENVATTING

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• De workshop van Edwin Klaasen bij Broodheeren in de professionele bakkerij
• De reader met alle informatie en recepten als e-book
• Verse gist of Edwin’s zuurdesem voor thuis
• Je zelf gebakken brood voor thuis
• 20% korting op Edwin’s online cursus brood bakken
• Alle consumpties
• Voor maar € 89 incl btw
ONLINE BROOD CURSUS
Liever geen fysieke cursus? Dan kan je ook een online cursus volgen van Edwin Klaasen. Je leert het hele bakproces begrijpen door informatieve praktijk video's en theorie video's. Wij werken samen met Cooking Academy. Deze online cursus onderwijzen je in wetenschap en techniek .
Klik hier voor een