broodheeren kenniscentrum
Desembrood bakken gaat verder dan het mengen van water en bloem. Het vereist expertise, precisie, motoriek, gevoel en het gebruik van de juiste grondstoffen. BROODHEEREN heeft respect voor brood en wil dat uitdragen. Dé reden om het Kenniscentrum op te richten.
Het BROODHEEREN Kenniscentrum is een inspirerende leeromgeving binnen de bakkerij waar de honger naar kennis en vakmanschap op een geheel eigen, professionele wijze wordt gestild. Zowel food professionals als geïnteresseerde thuisbakkers uit het hele land vinden elkaar hier om zich te verrijken met waardevolle kennis over desembrood.
De vele cursussen, onder leiding van broodexpert Edwin Klaasen, bieden de mogelijkheid tot verdieping in alle facetten van het bakproces. De opgedane kennis wordt direct in de bakkerij toegepast.
ZAKELIJKE CURSUSSEN
Kennis en kwaliteit gaan hand in hand. Als je werkt met de mooiste producten van de beste kwaliteit, wil je je gasten daar een verhaal bij vertellen. In het geval van mooi en puur desembrood gaat dat verhaal over desemculturen, fermenteren, authentieke technieken en een superieur bakproces.
Edwin is de aangewezen persoon jou en jouw team dit verhaal eigen te maken tijdens een boeiende dag vol inspirerende en innoverende kennis. Je bent, vanaf 10 personen, van harte welkom in ons Kenniscentrum en in onze bakkerij. Neem contact op voor de mogelijkheden op maat.

CURSUSAANBOD
BROODCURSUSSEN IN DE BAKKERIJ
Desembrood, croissants of Frans brood? Leer op hoog niveau brood bakken van broodexpert Edwin Klaasen. Gedurende een ochtend, middag of avond leert Edwin je de basis van het broodbakken. Hij legt het bakproces stap voor stap en zeer gedetailleerd uit. Uiteraard ga je in de bakkerij direct aan de slag met de opgedane kennis.
Wil je je na het volgen van een basiscursus verder verdiepen in brood? Boek dan een van de inspirerende tweedaagse vervolgcursussen en ga vakinhoudelijk een interessante stap verder.
FRANS brood
16 & 17 MEI 2025
Duur cursus > 2 dagen van 6,5 uur
Starttijd > 10.00 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 395,- p.p.
zuurdesembrood
14 JUNI 2025 /
OCHTEND
Duur cursus > 3,5 uur
Starttijd > 08.30 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 117,- p.p.
zuurdesembrood
14 JUNI 2025 /
MIDDAG
Duur cursus > 3,5 uur
Starttijd > 13.00 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 117,- p.p.
ZUURDESEMBROOD
4 OKTOBER 2025 / OCHTEND
Duur cursus > 3,5 uur
Starttijd > 08.30 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 117,- p.p.
ZUURDESEMBROOD
4 OKTOBER 2025 / MIDDAG
Duur cursus > 3,5 uur
Starttijd > 13.00 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 117,- p.p.
FRANS BROOD
17 & 18 OKTOBER 2024
Duur cursus > 2 dagen van 6,5 uur
Starttijd > 10.00 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 395,- p.p.
zuurdesembrood
1 november 2025 / ochtend
Duur cursus > 3,5 uur
Starttijd > 08.30 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 117,- p.p.
zuurdesembrood
1 november 2025 /
middag
Duur cursus > 3,5 uur
Starttijd > 13.00 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 117,- p.p.
zuurdesembrood
15 november 2025 /
ochtend
Duur cursus > 3,5 uur
Starttijd > 08.30 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 117,- p.p.
ZUURDESEMBROOD
15 november 2025 / middag
Duur cursus > 3,5 uur
Starttijd > 13.00 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 117,- p.p.
frans BROOD
28 & 29 november 2025
Duur cursus > 2 dagen van 6,5 uur
Starttijd > 10.00 uur
Locatie > BROODHEEREN Raamsdonksveer
Kosten > € 395,- p.p.
GRATIS
KENNISPAKKET 'BROOD BAKKEN'
Ontvang het kennispakket 'BROOD BAKKEN' nu tijdelijk helemaal gratis!
data NIEUWE CURSUSSEN
HOUD ME OP DE HOOGtE!
Ben als eerste op de hoogte van de nieuwe
cursusdata!

ONLINE BROODCURSUS
Is het jouw ambitie alles over desembrood te leren, maar ben je niet in de gelegenheid naar het Kenniscentrum te komen?
Dan bieden we je de mogelijkheid om te leren in je eigen omgeving. Boek heel eenvoudig een online broodcursus via de Cooking Academy. Broodexpert Edwin Klaasen legt theorie en praktijk duidelijk uit op video en leert je op deze manier alles over het bakproces en het verkrijgen van een subliem resultaat.

kenniscentrum als locatie
De ruimte van het Kenniscentrum wordt ook beschikbaar gesteld als locatie voor kleine beurzen en andere culinaire initiatieven. Voor innovatieve ideeën en mooie samenwerkingen staan we altijd open. Neem bij interesse contact op.